5 Mayıs 2008 Pazartesi

FRANBUVAZLI FINDIKLI MUFFIN

Bizim için çok özel ve anlamlı bir hafta başladı. 8 Mayıs evlilik yıldönümümüz olduğu için genellikle bu hafta bir başka mutluluk sarar bizi.. Engin'in de tüm katılımıyla kutlamayı sevdiği nadir özel günlerden sanırım :)


İlk seneden beri evlilik yıldönümümüzü daha da özel kılmak adına bir karar verdik ve çiçek, hediye, yemek faslının yerine yeni bir yer görmek, sanki balayına çıkar gibi bir yerlere gitmek fikrini sabitledik ve bunu başarı ile 4 senedir uyguluyoruz.


Yaz tatiline pek vakit ayırmayı tercih etmeyen (??!?) canım eşim sağolsun böylelikle bana en değerli hediyeyi veriyor , vaktini :)


Birinci yıldönümümüzde Selanik'e gitmiştik...Mana'nın yanına.. İkinci senemizde Sapanca'ya , geçen sene de Abant'a.. gittik.


Bu sene Adaş şekerim'den tavsiye ile Alaçatı'ya gidiyoruz... Çok heyecanlıyım çok!! Gelince bol resimli, uzun bir yazı yazacağım sanırım.



İşte bu nedenle daha fazla tepsi böreğine bakmanızı istemedim :) ve geçenlerde Women's Weekly dergisi Muffins serisinden denediğim bir tarifi yazacağım... Haftaya pazartesiye kadar bu sayfa ile başbaşa kalacaksınız ama kusura bakmayın lütfen !!









Malzemeler: (10 adet muffin için)




  • 2 cup (320 gr) kekun

  • 1/2 cup (75 gr) normal un

  • 1/2 çay kaşığı karbonat

  • 3/4 cup (165 gr) toz şeker

  • 2 yumurta (oda ısısında)

  • 1 cup (250 ml) süt

  • 1/4 cup (60 ml) sıvı yağ

  • 1 kase franbuvaz (120 gr kadar)

  • 20-25 gr file fındık

Öncelikle fırınımızı 180 derecede ısıtıyoruz.


Muffin kalıbına muffin kağıtlarını yerleştirip hazırlıyoruz.


Ben dergide yazdığından biraz farklı yaptım...(orjinal yapılışı sayfa 13)


Şeker ve yumurtayı iyice çırptım. Buna süt ve yağı ekledim. Un çeşitlerini ve karbonatı derin bir kaba eledim ve diğer sıvı malzemelerle bir kaşık yardımı ile karıştırdım.Hazırladığım karışımı muffin kalıbına bölüştürdüm. Franbuvazları bir tatlı kaşığı un ile hafifçe karıştırdım (bu çökmelerini engelledi) ve muffinlerin üzerine paylaştırdım.Son olarak file fındık ile süsledim ve fırına verdim. Yaklaşık 25 dk sonra pişip pişmediklerini kontrol ettim ve fırından aldım.


Tabii bu haftayı özel kılan başka bir unsur daha var ki onu da dile getirmezsek olmaz ...
Tüm annelerin ve anne olan tüm okuyucularımın ANNELER GÜNÜNÜ kutluyorum ! Tabii benim meleğimin de ... Yanaklarından kocaman öpüyorum ! Hepsine kucak dolusu çiçekler gönderiyorum !



Herkese güzel bir hafta diliyorum !

Umarım benim haftam çok güzel geçer :)

Bu bir blogsekreter mesajıdır :

Yemekbahane eşrafı tatildedir ... Bu sayfada kaldığınız için teşekkür ediyoruz :)

Afiyetle,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder