21 Mayıs 2008 Çarşamba

GOFRETLİ MUZLU PASTA


Bu pastayı bu gün gelecek olan misafirlerimiz için dün gece yaptım misafire çıkacağı için dilimleyemedim şimdilik bütün haliyle idare edin canlarım.Resmide gece çektiğim için gölgeli oldu ama ne yapayım pastamın tadı çok güzel yapması kolay denemenizi tavsiye ederim.
MALZEMELER:
4 adet yumurta
1 kutu 200gr.lık labne peyniri
3 yemek kaşığı şeker
2 adet muz
2 adet çikolatalı gofret
9 yemek kaşığı toz kremşanti
3 yemek kaşığı kakao
1 adet hazır pastaban kakaolu kek
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı şeker
üzeri için süs şekerler, hindistancevizi
YAPILIŞI:
Hazır keki bir tabağa koyun.Bir su bardağı suyu biraz ılıştırın içine nescafe ve bir tatlı kaşığı şeker koyup karıştırın yarısıyla birinci keki ıslatın.Diğer tarafta muzları halka halka dilimleyin ,gofretleri elinizle tavla zarından biraz irice ufalayın bunlar beklerken kremayı yapmaya başlayın.Dört yumurtanın beyazını ve sarısını ayırın beyazları bir çimdik tuzla kar haline getirin bu beklerken diğer tarafta sarılara 3 kaşık şeker katıp çırpın içine labne yi katın yine çırpın kakao ve toz kremşantiyide ekleyin çırpın ve içine kar haline gelmiş beyazları katın tahta kaşık yardımıyla karıştırın.Islatılmış kekin üzerine kremanın yarısını sürün muzları dizin ufalanmış gofretleri döşeyip ikinci kat keki koyun yine nescafeli suyla bu sefer çok az ıslatın gofretlere akıp yumuşatmasın diye ve kalan kremayı üste ve yanlara döşeyin.Pastanızı isteğinize göre süsleyip buzdolabında birkaç saat bekletip servis yapın.Afiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder