16 Kasım 2005 Çarşamba

Tavuk Corbasi















Merhaba

Havalar sogumaya basladi, artik sofralarimizda corbalar
eksik olmaz artik. Ben corbayi cok severim, cocuklugumdan
beri, ozellikle kisin her yemekten once corba icmek sanki
sart bende:), bu corba degisik bir alternatif arayanlara,
kolay ve leziz.

Malzemeler:

1 kap sut ( 240 ml )
4 yemek kasik un
1 butun tavuk gogsu ( haslanmis kucuk dilimlenmis)
1 kap haslanmis misir tanesi
1 kap kuru sogan ( kucuk dogranmis)
1/2 kap yesil biber ( kucuk dogranmis)
1/2 kap kirmizi biber ( kucuk dogranmis)
3 su bardagi tavuk suyu ( tavuk gogsunu hasladigimiz su yeterli)
damak tadiniza gore tuz

Nasil mi Yaptim?

Once sut ile unu karistirip tenceremi ocaga koydum,
uzerine tavuk suyumu yavas yavas ilave ettim,
sonrasinda da tum malzemeyi ilave edip,
kisik ateste karistirarak pisirdim, bu corbada yag
sadece tavuk suyundaki yag, baska yag koymuyorum ben,
15 dk. icinde corbaniz hazir oluyor.
Servis yaparken uzerine karabiber kullanabilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Zeynep T.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder