27 Kasım 2005 Pazar
Kestaneli Bugday Pilavi
Merhaba
Bugday, Anadolu mutfaginda cok fazla tuketilen bir tahil.
Bende Anadolu'da yetistigim icin cok severek yedim yillarca,
simdi bende evde tuketmeye calisiyorum,
bugun sizlerle Kestaneli Bugday Pilavi' mi paylasmak istedim.
Malzemeler:
2 kap bugday ( 1-2 saat oncesinden suda bekletin, sonra yikayin)
4 kap tavuk suyu
4 adet yesil sogan ( dogranmis)
2 adet havuc ( dogranmis)
1/2 adet yesil biber ( dogranmis)
1 kap kestane ( haslanmis, soyulmus ve dogranmis)
1 kap mantar ( yikanmis, dogranmis)
2 yemek kasik soya sosu
3 yemek kasik zeytinyag
1/2 kap kereviz sapi ( dogranmis)
1 adet sarimsak ( dogranmis)
tuz
Nasil mi Yaptim?
Once suda bekleyen bugdaylarimi bol suyla yikadim, tenceredeki
tavuk suyuma bugdaylari ilave edip pisirmeye basladim. Diger bir
tavada dogranmis tum sebzelerimi ilave edip zeytinyagda sote ettim,
soya sosumu ilave ettikten sonra en son haslanmis kestanelerimi
koydum ve kapagi kapatip demlenmeye biraktim.
Tavuk suyunda suyunu ceken bugdaylarimi sonra sebzelerimi
kavurdugum tavama ilave edip silkeleyerek birbirlerine
karismasini sagladim, tuzunu ilave ettim bu esnada,
sonra cok kisik ateste biraz demlendirdim.
Sonra ayran ile servis yaptim.
Afiyet Olsun.
Zeynep T.
not: 1 kap 240 ml.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder