22 Kasım 2005 Salı

Makarnalı Börek

Çok güzel bir börek. Su Böreği gibi.
İlk yediğimde bunda ne var böyle içi yumuşak ve dolgulu diye düşünmüştüm çok lezzetliydi..Sonra içinde makarna olduğunu öğrendiğimde daha da şaşırdım ! Makarnalı Börek ?

Bu tarifi ailecek görüştüğümüz arkadaşımız Ezel yapmıştı , Urla ya yazlıklarına gittiğimizde bize ikram etmişti o güzel bahçelerinde. Ama ben tarifi siteye kaydedip bıraktım bugüne kadar kaldı.Araya başka şeyler girdi derken bu gece blog u incelerken baktım ki bekliyor hala !..
Böyle güzel bir tarif çoook geç kalmıştı yayınlanmak için...

Resim çekmek böreğin sonunda aklıma gelmişti:) ve son 3 dili çekebildim. Aslında tepsinin ortasına gelen bölümler çok daha yoğun bir görüntüye sahipti.

Ezel’ ciğim çok teşekkürler güzel ağırlaman için ve bu güzel tarif için..


Malzemeler
5 yufka
2 biber
Bir demet maydanoz
Tulum peyniri / kaşar loru
Yarım paket kelebek makarna
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 adet yumurta

Yapılışı
· Önce makarnaları diri olacak şekilde 7 dk. kadar haşlayalım
· Biberleri küçük keselim, kıyalım, maydanozu kıyalım
· Biber , maydanoz ve peyniri karıştıralım
· Sıvı yağ, süt ve yumurta ile sos yapalım
· 1. yufkayı serelim tepsimize ve üzerine sos sürelim
· 2. yufkayı serip yine sos sürelim ve
· Makarnanın yarısını serelim yufkaya, üstüne de peynirli harçtan yayalım
· 3. ve 4. yufkaları da serelim ve aralarına sos sürelim
· 4. yufkaya yine makarna serip üstüne peynirli harcı yayalım
· Ve son yufkayı serip kalan sosu döküp 180-200 derece fırında kızarana dek pişirelim...

Afiyet olsun,
Figen

Not: Burada Pastavilla nın kelebek makarnası daha iyi . Bulabilirseniz Pastavilla , yoksa Piyale ninde var. Resimdeki örnekPiyale nin , bugün baktım kilerde Piyale kalmış onu çektim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder