17 Kasım 2005 Perşembe

Carota Dolce - Havuçlu Tatlı




Tarif Afiyetle Dergisine ait. İsmi orada bu şekilde geçiyordu.
Ben havuçlu tatlı diye de ekleme yaptım:)

Bu tarifi sene basında yapmıştım sanırım.
Geçen hafta yine yaptım ve karşı komşuma verdim içinde havuç olduğunu bilmiyordu ve Balkabağı var sanmış.

Üzerine bol ceviz serperek yiyiyorum ben, tadı bu şekilde daha iyi oluyor...

Tarifi yapmam yarım saatimi alıyor...



Malzemeler
500 gr havuç
3 SB süt
2 ÇK un
1 ÇK margarin
2 ÇK nişasta
1 SB şeker
2 ÇK pekmez
1 çay bardağı ceviz veya fıstık
1 çay bardağı süt

Yapılışı
· Havuçlar rendelenir
· Tencere koyun ve 3 su bardağı süt ilave edin
· Kısık ateşte havuçlar sütü çekene kadar pişirin
· Daha sonra içine şeker, margarin ve pekmezi ilave edin
· Diğer tarafta nişasta ve unu 1 çay bardağı sütle yumuşatın ve pişmekte olan havucun içine yavaş yavaş ilave edip karıştırarak 5 dk. Daha pişirin.
· Pişip koyulaştıktan sonra sonra servis kabına alın , üzerini düzeltin ve ceviz veya fıstık serpin.
· Ilınınca buzdolabına koyun ve soğuk olarak servis yapın.

Afiyet Olsun
Figen



Notlarım;
Ben sütün tamamının çekilmesini beklemedim. Yani süt azaldı ve karıştıracak kıvamda iken koyulaşmaya yüz tuttuğunda diğer malzemeleri ilave ettim.
Sanki cok koyulaşınca içine girecek olan un ve nişasta bir çay bardağı sütü kaldırmaz gibi geldi ve bence iyi oldu .Diğer türlü çok koyulaşmasını bekleseydim daha koyu ve pelte tarzında bir tatlı olacaktı ki ben böyle sevmiyorum . Biraz homojen olsun istiyorum. Siz zevkinize göre yapabilirsiniz.

Bu tarif için Küçük Kare Borcam tam geliyor.

Üzerine ceviz çookk yakıştı. Adeta cevizsiz tatlının tadı değişiyor..
Dolaba girdikten yarım saat sonra kıvamına geliyor ve soğuk olarak çok lezzetli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder