15 Kasım 2005 Salı

Elmali Pay
















Merhaba


Canim hafif tatli istediginde hemen kolayima gelir elmali pay,
belki elim alisti, ugrastirmiyor beni, cayin yaninda inanilmaz iyi geliyor,
elma ve tarcin kokusu birlikte daha da istah aciyor sanirim,
ilk pay yapmayi ogrendigimden beri hic tarifimi degistirmedim,
hep ayni tarifi kullaniyorum, genelde yaninda vanilyali dondurma
ile yemesini seviyorum ama bu sefer dondurma yoktu evde,
kaloriden tasarruf etmis oldum bende, sizlerde deneyince seveceksiniz...



Malzemeler:
2 blok tereyag ( yaklasik 225 gr. oda sicakliginda beklesin bir sure )
5 yemek kasigi soguk su
1.5 kap un
1 tutam tuz

1 yumurta

Elmali harc icin:
3-4 adet elma ( kabuklari soyulmus, ince dogranmis)
1 kap seker ( esmer seker veya tatlandirici seker olabilir )
1 cay kasigi tarcin
severseniz ceviz ( bu sefer cevizim yoktu evde)


Nasil mi Yaptim?
Hamur malzemesini bira araya getirin, tereyaginida kucuk kucuk parcalar haline getirirseniz yogururken daha kolaylik olur, sert bir hamur elde etmeniz gerekiyor, bu hamuru ikiye bolun, birinci parcayi pay kalibinizin buyuklugu kadar acin ve yagladiginiz kaliba yerlestirin. Elmali harcida hepsini bir araya getirip karistirin, kaliba yerlestirdiginiz hamurun uzerine yerlestirin, sonra ikinci hamuru yine ayni buyuklukte acip elmali karimin uzerine yayin, kenarlardan iki hamuru bir araya getirin, kucuk cimcikler atabilirsiniz, sonrada hamurun uzerinde bicakla birkac darbe yapin, cizgiler olussun, piserken hava alacak buradan pay :) Sonra 350 F ( 175 C ) isida yaklasik 45 dakikada pisiyor, ben uzerine yumurta surmeyi sevmiyorum, sprey zeytinyag puskurtuyorum uzerine biraz yeterli oluyor. Yaninda da demli bir cay...

Afiyet Olsun.
Zeynep T.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder