25 Kasım 2005 Cuma

Kremalı Tavuk


Bu tarif çok uzun süredir bekliyor. Yazdan bu yana. Bir türlü sırası gelmedi , derken tam yayınlayalım dedik Kus Gribi cıktı ..
Ancak artık burada tavuk ve yumurta yenmeye başlandı. Ama açık tavuk değil. Marka tavuk alınıyor marketlerden ve marka yumurta. En azından markalar daha dikkatli bu konuda diye düşünülüyor.
Şayet sizde artık tavuk tüketmeye başladıysanız tavuklu tarifleri yavaş yavaş vereceğim. Çünkü epeyce birikti tavuklu tarifler:)
Ya da arşivinizde bulunsun zamanı gelince yaparsınız:)


İşten yorgun argın eve geldiniz , ama yemek yok !
Aniden misafiriniz geldi, ama evde yemek yok !

Buzdolabınızda bir paket krema bulundurun. Ve Kremalı Tavuk yapın.
Yanına bol dereotlu, bezelyeli bir pilav. Ve bir çorba ile mönünüz hazır arkadaşlar. Kurtarıcı bir yemek ve çok pratik. Pilavınız pişene kadar oluyor.
Ve bu kadar kısa zamanda böyle lezzet olsun... Harika !...

Ben kremayı çok seviyorum.Evet kalori ama , yemeklerde, keklerde, tatlılarda , çorbalarda çok güzel lezzetler veriyor.
Hele birde kaşar varsa evinizde off offf, bayılıyorum....

Kremalı Tavuk

Malzemeler

750 gr. Kuşbaşı tavuk
3 Çorba kaşığı soya sosu
1-2 çay kaşığı zencefil , karabiber
1 paket krema = 200 ml.
Küp kesilmiş kaşar peyniri ( varsa )
Sıvı yağ

Yapılışı
Tavuklar sıvı yağda sotelenir. Beyazlaşmaya başlayınca soya sos ilave edilir ve baharatlar eklenir. Tavuklar rengini alınca , yani pişince krema eklenir ve 1-2 dk. en fazla krema ile pişirilir.
Ocağı kapatınca küp kaşarları ekleyin ve kapağı kapatın.

O peynirler eriyecek ve lezzetine doyamayacaksınız...

Afiyet olsun,
Figen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder