30 Ekim 2013 Çarşamba

pirinçli yayla çorbası


Yayla çorbası mercimekli, bulgurlu ve tarifimde olduğu gibi pirinçle yapılabilir. Yayla çorbasını daha da lezzetlendirmek için; normal yoğurt yerine süzme yoğurt ve zeytinyağı yerine tereyağı kullanılabilir. Normal doldurulmuş üç kaşık dolusu pirinç, bir kahve fincanı ölçüsüne denek gelir. Pirinç ölçünüzü isterseniz, Türk kahve fincanı kullanarak yapabilirsiniz. Yayla çorbası et suyu kullanılarakta yapılabilir, tercihi size kalmış. Sultan, yayla çorbasını bazen bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
üç kaşık pirinç
beş kaşık zeytinyağı
bir yumurta
bir kaşık un
bir bardak yoğurt
kuru nane, tuz
su

Yapılması
tencereye altı bardak su koyun ve kaynatın
üzerine pirinci ilave edin "ağır ateşte" on beş dakika haşlayın
bir kap içinde yumurta, un ve yoğurdu çırpın
üzerine bir kepçe çorba suyundan ilave edin, karıştırın
ve bu karışımı tencereye ilave edin karıştırın
tencereyi ağır ateşte beş dakika kaynatın ve ocağı söndürün
tavada yağ ile birlikte naneyi hafif kavurun, tencereye ilave edin
ardından çorbanının tuzunu ayarlayın
ve gönlünüzce, dilediğiniz gibi servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder