8 Ekim 2013 Salı

arpacık soğanlı et yemeği


Arpacık soğanlı kuzu yahni veya arpacık soğanlı kuzu kebap, adına ne derseniz deyin. Arpacık soğanlı et yemeği yapımı oldukça kolay ve bir o kadar da lezzetli yemek. Yapımının kolaylığı, kuzu etinin çabucak pişmesinden kaynaklanıyor. Yemeğin yapımında dana eti kullanırsanız, elbette yemek geç pişecektir. Fakat, dana etiyle yapılan arpacık soğanlı et yemeği fazlasıyla leziz olur. Sultan, bütçesi el verdiğince "ara sıra, bazı bazı" arpacık soğanlı et yemeği yapmaktan zevk alır. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
üç yüz gram kuzu eti
üç yüz gram arpacık soğanı
üç kaşık zeytinyağı
bir iri domates
yarım kaşık domates salçası
karabiber, tuz
sıcak su

Yapılması
arpacık soğanları soyun ve bütün bırakın
kuzu etini ve domatesi kuşbaşı doğrayın
zeytinyağı içinde kuzu kuşbaşı eti kavurun
üzerine sırasıyla salça ve domatesi katın, kavurun
ardından soğan, iki bardak sıcak su ve karabiberi katın, karıştırın
tencereyi bir defa fokurdatın, kapağını kapayın
ağır ateşte 35 dakika süre ile yemeğinizi pişirin
ardından ocaktan alın, tuzunu ayarlayın
ve ardından gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder