24 Ekim 2013 Perşembe

BÜLBÜL YUVASI



Malzemeler (18 adet çıkıyor):
*1 paket margarin
*1 adet yumurta
*1,5 yemek kaşığı yoğurt
*1 yemek kaşığı sirke
*1 yemek kaşığı sıvıyağ
*1 paket kabartma tozu
*500 gr un
*Ceviz

Şerbeti için:
*3 su bardağı su
*3 su bardağı toz şeker
*Birkaç damla limon      

Öncelikle şerbeti yapalım, şeker ve suyu kaynatın. Kaynayınca birkaç damla limon suyu sıkıp ocaktan alın, soğumaya bırakın.
Margarini eritip soğutun. Hamur yoğurabileceğiniz bir kaba soğuyan margarini, yoğurt, sıvıyağ,yumurta sarısını ve sirkeyi koyun.
Kabartma tozunu ekleyin, unu azar azar ilave edin.
Kulak memesi bir hamur olması gerekiyor.
Hamurdan büyük bir parça alın merdane ile yaklaşık yarım cm kalınlığında açın. (Hamur tezgaya yapışıyorsatemiz bir şeffaf poşetin arasına hamuru koyun, poşetin arasında açın).
Su bardağı ile parçalar kesin, kestiğiniz parçaların üzerlerine su bardağı ile tekrar parça kesin, ortalarını daha küçük bir yuvarlak ile keserek çıkartın. Yumurta akı sürerek iki parçayı yapıştırın. Ortalarına ceviz koyun, üzerlerine yumurta akı sürün.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında renkleri kahverengiye dönene kadar pişirin.
Fırından çıkınca üzerlerine şerbeti dökün.


Not:Hamuru çok kalın açmayın, zaten tatlılar kabarıyor.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder