7 Ekim 2013 Pazartesi

CİĞER SOTE ( KUZU CİĞERİ İLE )

FERİHA

FERİHA
 
   



MERHABALAR SEVGİLİ TAKİPÇİLERİM,EN İÇTEN SELAM VE SEVGİLERİMİ SUNUYORUM
Et ve sakatat sevenler için harikulade bir lezzettir ciğer, çeşit çeşit pişirilir, bizim evde çok ender pişer, genellikle sebze ilavesiyle sote tercih edilir
kuzu kara ciğeri,
kuru soğan,
domates (isteğe bağlı ),
yeşil acı biber,
kırmızı kapya biber,
maydanoz,
karabiber,
tuz,
pul biber,
kekik,
sızma zeytinyağı
  • küp şeklinde doğranıp yıkanan kara ciğer süzgece alınarak suyu iyice süzdürülür,
  • soğan ve biberler tercihen jülyen doğranır,
  • tavaya zeytinyağı konur, ısınınca ciğerler atılır,
  • suyunu salmaması için harlı ateşte pişirilir,
  • ciğerlerin rengi döndüğünde soğan ve biberler ilave edilir, orta ateşte karıştırarak az daha pişirilir,
  • tuzu,kara biberi atılır karıştırılır,
  • en son kıyılmış maydanoz,pul biber ve kekik ile servis edilir
  • bu güzel rengarenk tabaklar için  KERAMİKA SERAMİK e tekrar teşekkür ederim 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder