8 Ekim 2013 Salı

ÇİKOLATA SOSLU MOZAİK PASTA

Çocukluğumun pastalarından Mozaik Pasta. Annemler günlerde bol bol yaparlardı. Bizde bayıla bayıla yerdik, sevmeyen yoktur heralde kendisini.
Aslında ilk yayınladığım tariflerde vardı ama bu farklı ve daha güzel bir tarif.
 
 
Malzemeler :

*500 gr pötibör bisküvi
*150gr tereyağ
*1,5 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı kakao
*1 çay bardağı pudra şekeri
*Fındık veya ceviz (isteğe bağlı)

Üzeri için:
*1paket toz çikolata sos
*3,5 çay bardağı süt

 

Bisküvilerimizi derin bir kabın içerisine iri iri kırın. Tereyağını eritin, sütü de eriyen tereyağının içine ekleyip, bisküvilerin üzerine dökün, kakao, pudra şekeri, fındık veya cevizi ilave edip, iyice karıştırın.

Altı boş kek çemberine veya içini streç film ile kapladığınız kek kalıbına döküp üzerini kapatıp, buzdolabında 3-4 saat bekletin.

Çikolata sosunu 3,5 çay bardağı süt ile kaynatıp, ara ara karıştırarak soğutun. Mozaik pastayı kalıptan çıkartınca üzerine çikolatalı sosu dökün.

 Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder