19 Ekim 2013 Cumartesi

İÇLİ KÖFTE





MALZEMELER
Dış Malzemesi
1/2kilo ince bulgur
1/2 kilo orta boy bulgur
1/2 kilo yağsız sinirsiz kıyma
2 avuç un
2 yemek kaşığı biber salçası
Pulbibier ,tuz , kimyon
İç Malzemesi
1 kilo yağlı kıyma
5 adet kuru soğan
150 gram iri çekilmiş ceviz
1,5 paket margarin
Tuz ,karabiber, nane, pulbiber, kimyon
1/2 demet maydonoz
YAPILIŞI
Dışının Hazırlanması
Bulgur soğuk suyla kısır gibi az suyla ıslatılır, yarım saat bekler ilk önce salça
ve baharatlarla bulgur yoğrulur sonra et ilave edilip eller soğuk su ile ıslatılıp
sakız gibi olana kadar yoğrulur, 2 avuç un ilave edilip tekrar yoğrulur.
İçinin Hazırlanması
Soğanlar küçük doğranır süzgeçte yıkanır eritilmiş yağda soğanlar kavrulur kıy-
ma ilave edilir iyice kavrulur tuz, karabiber, pulbiber, kimyon, nane ilave edilir,
ateşten alınır maydonozu cevizi katılır soğutulup buzlukta donması beklenir.
Hazırlanması
Yoğurduğumuz bulgurlu , etli hamurdan yumurta kadar kopartılıp çok ince açılır
iç malzemesi konulup kapatılır kaynayan tuzlu ve az limon sıkılmış suda 5 dakika
haşlanır.NOT:İstenirse kızartılıP servis yapılır .
BLOĞUMDA VAR FAKAT GÜZEL BİR TARİF YENİDEN GÜNCELLEMEK İSTEDİM 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder