13 Ağustos 2011 Cumartesi

Güllac

GÜLLAC TARIFi

malzemeler
  • 1,5 litre süt

  • 1,5 su bardak toz seker

  • 200 gram ceviz

  • 5-6 tane seker kayisi

  • 1 yemek kasik antep fistigi tozu

  • 1 paket güllac250 gram kadar

hazirlanisi
  • Sekeri sütün üzerine katip orta hateste kaynati

  • Ocaktan alip ilimaya birakin .

  • Cok soguta olmasin .

  • Güllaclari ortasindan bölüp tencereye kenarinda güllacin elinizle tutup bir batirip cikartin tepsiye koyup üzerine süten bir miktar kasik dökün .

  • Ceviz koyup arasina sarma sarar gibi asrin.

  • Tepsiye bu sekilde siralayin .

  • Kalan sütten üzerine kasikla yine dökün iyice yumusasin .

  • Üzeine normalde nar olsa daha güzel olurdu malesef nar mevsimi degil ben seker kayisi kullandim .

  • Cam fistigini üzerine gezdirin ve ince dilimlediginiz kayisilari siralayin .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder