16 Ağustos 2011 Salı

tavuk güveci nasıl yapılır


Tavuk güveci, tavuk piliç fark etmez her ikisine ait but, incik veya herhangi bir bölümüne ait et ile yapılır. Mevsimsel bütün sebzeler karışık, ya da seçiminize bağlı olarak tek olarak güveç içerisinde kullanılabilir. Güveci hazırlarken tavuk eti, kemikli kemiksiz doğrudan kullanıldığı gibi, isterseniz güveç içerisine koymazdan önce yağ içerisinde hafif kızartılabilir. Yani, tavuk güveci hazırlamak için seçenek bol. Eğer toprak güveciniz yoksa, tavuk güvecinizi tencerede hazırlayabilirsiniz. Tarifim, taze fasulyeli tavuk güveci ile ilgili. Sultan, fasulyeli tavuk güvecini bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
beş tavuk baget
yarım kilo taze fasulye
iki orta boy soğan
iki orta boy domates
beş kaşık zeytinyağı
yarım kaşık domates salçası
bir buçuk bardak su
tuz

Yapılması
fasulyeleri temizleyin ve doğrayın,
domatesi soyun, kuşbaşı doğrayın
soğanları ister bütün kullanın, isterseniz bölün
güveç içine yağı ve fasulyeyi koyun, karıştırın
güveç kapağını kapayın
ağır ateşte fasulyeyi 15 dakika kendi halinde kavurun
ardından, baget ve soğanları dizin
üzerine domatesleri yayın, 1 tatlı kaşığı tuz serpin
salçayı az su ile inceltin ve üzerine gezdirin
ardından 1.5 bardak sıcak suyu ilave edin
güveci 1 dakika fokurdattıktan sonra, kapağını kapayın
ağır ateşte 1.5 saat süre ile güvecinizi pişirin
ve süre bitiminde gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder