15 Ağustos 2011 Pazartesi

düdüklü tencerede süt mısır nasıl haşlanır


Aroması ve lezzeti karar, haşlanmış süt mısır yemenin yolu, iyi cins mısırın tencerede haşlanmasından geçer. Ne var ki, tencerede mısır haşlamak uzunca vakit gerektirir. 4 ila 5 saat gibi bir süre mısırı tencerede haşlarsanız, tadına doyamazsınız. Düdüklü tencerede mısır haşlama süresi, süt mısırın sertlik derecesi ile alakalı. Tam süt mısır 15 ila 20 dakika arasında düdüklü tencerede haşlanır. Orta sert ve sert mısırlar, düdüklü tencerede 20 ila 35 dakika arasında haşlanır. Ayrıca, düdüklü tencerenin kendi özellikleri de haşlama sürelerinin kısalığı ve uzunluğu ile doğrudan ilgilidir. Mısırınızı ister tencerede, isterseniz düdüklü tencerede haşlayın yapmanız gereken, haşlama suyu içerisine tuz, kabartma tozu, şeker gibi tatlandırıcılar koymayın. Haşlama suyu içerisine sadece mısır ve mısırın dış yapraklarını koyun. Mısır haşlanırken yapraklar mısıra çok güzel aroma yükler. Tariflediğim mısırları düdüklü tencerem 20 dakika sürede haşladı. Sultan, canı çektiğinde süt mısırlarını bazen düdüklü tencerede haşlar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
üç adet süt mısır 'orta sert'
su

Yapılması
mısır kabuklarını soyun ve püsküllerini temizleyin
düdüklü içerisine mısırları boyutuna göre,
bütün veya bölerek koyun,
bir kaç mısır yaprağı ilave edin
üzerini iki parmak genişliği ölçüsünde kapatacak miktarda su koyun
ardından, düdüklünüzü kullanma talimatlarına uygun olarak hazırlayın
ocak üzerine alın ve mısırlarınızı kontrol ederek haşlayın
ve ardından üzerine tuz ekerek gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder