18 Ağustos 2011 Perşembe

irmik tatlisi fistikli

irmik helvasi fistikli


malzemeler
  • 500 gram irmik

  • 1/2 litre süt

  • 5 corba kasik tere yag

  • 400 gram toz seker

  • 100 gram yer fistigi

  • 100 gram hindistan cevizi üzerine kullanmak icin

hazirlanisi
  • Teflon  derin bir tencereye tere yagi katin.

  • Kabuksuz yer fistigini  ve irmigi ilave edip orta hateste kavurun sürekli bir tahta kasikla karistirak.

  • Soguk sütü yavas yavas tencereye katin bir tarafdanda karistirin sürekli.

  • Toz sekeri südün ardindan ilave edip iyice bir karistirin .

  • Ocagi kapatip tencereye bir kapak kapatip helvanin 20 dakika kadar dinlenmesi lazim.

  • Elinize bir er kasik alip yuvarlayin helvanizdan orta kismina fistik denk  getirin.

  • Ben hindistan cevizine beledim top helvalarimi.

Bu tarifimi akadasimmin etkinligine gönderiyorum   http://cafemis.com/ vearkadsim 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder