15 Ağustos 2011 Pazartesi

BOSTAN PATLICAN KASESİNDE SOĞANLI,DOMATESLİ BULGUR PİLAVI





PATLICAN KASESİNDE BULGUR PİLAVI

Farklı bir sunum olsun istedim,bulgur pilavı her zamanki bulgur:) patlıcanı da çok seviyorum,iki lezzeti bir araya getirmenin zamanı dedim:)

öncelikle 2 adet bostan patlıcanı(topak patlıcan) alacalı soyup ortadan 2ye kestim,içlerinden küçük birer parça çıkardım,tuzladım,acı suyu çıkınca yıkayıp kurulayıp kızgın yağda kızarttım

BULGUR PİLAVI

soğan,biber,domatesi küçük küçük doğrayıp az zeytinyağı ve tereyaı ilavesi ile kısa süre soteledim,yıkayıp suyu süzülen bulguru,ve sıcak suyunu tuzunu koyup bulgurlar suyunu çekene kadar pişirdim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder