25 Ağustos 2011 Perşembe

Mantarlı Karnıyarık

Ciğer Kavurması için aldığım bir paket mantarın yarısını karnıyarığın içinde kullandım.Yapmaya başlarken düşündüğüm patlıcanlara iç harcını koyduktan sonra üzerine beşamel sos ve kaşar serpip fırınlamaktı ancak beşamel sosu pekte sevmeyen misafirlerim olunca bu fikirden vazgeçtim.Bir dahaki sefere o şekli ile deneyeceğim ,eminimki çok daha farklı bir lezzet olacak.




Yarından itibaren malum bayram tatiline giriyoruz.Harika bir tatlı ile bayrama bağlamak isterdim ancak mümkün olmadı ne yazıkki...




Herkesin bayramını şimdiden kutlar huzurlu ve sağlıklı bir bayram geçirmenizi dilerim..Bayram için daha evvel yayınladığım bayram tatlıları :Şekerpare,Balparmak Tatlısı,Revani,Hanım Göbeği,Baklava Yufkalı Kadayıf Tatlısı,Muhallebili Kadayıf, Fıstıklı Kadayıf tarifleri için istediğiniz tatlının üzerine tıklamanız yeterli....


Kendinize iyi bakın...





Mantarlı Karnıyarık



6 adet küçük boylu kemer patlıcan

1,5 su bardağı sıvıyağ(kızartmak için)

yarım çay kaşığı tuz ve karabiber



İç Malzemesi;

250 gram mantar

3 adet sivribiber

1 adet soğan

2 adet domates

250 gram kıyma

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı tuz,yarım çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı salça

2 yemek kaşığı sıvıyağ



Sos İçin:

1 yemek kaşığı

1,5 su bardağı su

6 adet minik sivribiber

6 adet cherry domates













Patlıcanları pijamalı soyup tuzlu suda yaklaşık yarım saat bekletelim.İyice kurulayım ve kızmış olan yağda arkalı önlü kızartıp kağıt havlu serdiğimiz tabağa çıkaralım.



1 soğanı yemeklik doğrayıp 2 yemek sıvıyağda pembeleşene kadar kavuralım.Ardından sırayla ince kesilmiş sivribiberleri,doğradığımız mantarları,kıymayı ve en son kabuklarını soyup minik doğradığımız domates ,salça ve baharatları ilave edip hafif sulu kalacak şekilde pişirelim.Altını kapattıktan sonra ince kıyılmış maydanozuda ilave edelim.



Patlıcanları tencereye alıp bıçakla ortalarını yaralım ve tuz ve karabiber serpiştirip ortalarına iç harcımızı dolu dolu koyalım.



Her birinin üzerine 1 sivribiber ve minik domates koyup ,suda ezdiğimiz salçayıda karnıyarıkların üzerine gezdirelim.Kısık ateşte 15 dakika kadar pişirebileceğiniz gibi 200 derece ısılı fırında 15 dakika fırınlayarakta pişirebilirsiniz.





Afiyet Olsun....



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder