22 Eylül 2010 Çarşamba

ızgara köfte nasıl yapılır

Izgara köfte hazırlamak fazlasıyle kolay olsada, lezzetini tutturmak oldukça zor. Zorluğu köfte yapılacak kıymanın kalitesi ile ilgilidir. Onun için, elinizde doğru malzeme yoksa yaptığınız köfteden sonuç alamazsınız. Elbette sofraya çıkardığınız köfteniz olur ama, damaklar yalan söylemez. Hazır çekilmiş kıyma ile köfte olmaz. Kıymanızı doğrudan gözleriniz önünde çektirmeniz gerekir. Et seçiminde kasaplar bizlerden daha deneyimlidir, devamlı müşterisi olduğunuz kasaptan kıyma temin ederseniz köftenizde sorun yaşamazsınız. Köfte içerisine ekliyeceğiniz soğanın rendelenmesi hiç doğru değildir. Soğanı ince kuşbaşı olarak doğrayıp kullanmanız, köftenizin lezzetini artırmanın bir yoludur. Baharat ilavesi tamamen ailenizin damak zevkine kalmış olsada, tarifimde baharatların bir tatlı kaşığı ölçsünde olması gerekir. Sultan ızgara köftesini bu tarifle hazırlar. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım
yarım kilo köftelik kıyma
bir soğan
iki dilim bayat ekmek
karabiber, pul biber, kimyon
tuz

Yapılması
soğanı ince küp doğrayın, ekmeği ıslatın sıkın
kap içine, kıyma, ekmek, soğan
karabiber, kimyon, pul biber ve tuzu katın,
macun kıvamında yoğurun
tuzunu ayarlayın
uygun büyüklükte köfteler yapın
kızgın ızgara üzerinde pişirin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder