28 Eylül 2010 Salı

ÇÖKERTME KEBABI

Herkese merhaba,bugün sizlere ilk kez yaptığım ama bundan sonra sık sık yapacağım bir yemek tarifi vericem.Hem lezzetli hem değişik bir tarif hemde oldukça pratik.Tarifim dört kişilik siz miktarları isteğinize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz.

MALZEMELER:

4-5 adet patates
5-6 parça bonfile yada 600 gr.kadar kuşbaşı et
5 yemek kaşığı yoğurt
4 diş sarımsak
4 adet domates
tuz
karabiber
sıvıyağ
kırmızıpulbiber
1 tatlı kaşığı terayağ
üzeri için maydanoz

YAPILIŞI:

Patatesleri çubuk şeklinde dilimleyin yıkayıp kurulayıp sıvıyağda kızartın.
Patatesler kızarırken diğer tarafta etleri ister önceden haşlayarak ister haşlamadan üç yemek kaşığı sıvıyağ ve bir tatlı kaşığı tereyağ koyduğunuz tencerede pişirin.Diğer tarafta yoğurdu küçük bir kasede kaşıkla iyice karıştırıp içine iki diş sarımsak doğrayıp biraz tuz katın.Bu işlemde bitince domatesleri soyup rendeleyin ya da rondoda çekin, minik bir tencereye iki üç kaşık sıvıyağ koyup domatesleri tencereye alın içine iki diş sarımsak doğrayıp biraz tuz katıp pişirin.Servis tabağına önce kızarmış patatesleri alın üzerine sarımsaklı yoğurt dökün daha sonra etleri koyun.Etlere arzunuza göre kırmızı pulbiber ve kekikde serpebilirsiniz.En üste domates sosu döküp maydanoz ile süsleyin.Etleri ben kuşbaşı şeklinde kullandım isterseniz jülyen(uzun uzun )şeklinde kullanabilirsiniz.
Afiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder