20 Eylül 2010 Pazartesi

 NİLÜFER TATLISI
Hepinize iyi haftalar diliyorum arkadaşlar ve hepinizin geçmiş Ramazan Bayramını kutluyorum.Umarım şeker tadında bir bayram geçirmişsinizdir.Biz bayramda Bolu'daydık,bayram telaşı ve yol hazırlığı bir araya gelince Bayramınızı kutlayacak vaktim olmadı.Bizim bayramımız biraz eziyetli geçti,bayramın ikinci günü akşamı küçük kızım Feyza ateşlendi,sanırım Ankara'nın havasından sonra Bolu'nun temiz havasını yadırgadı :) ve o gün bu gündür yanii 10 günü aşkın bir süredir kızımla birlikte gece 5 den önce hiç yatmadık.Çok abartılı bir ateşi olmamasına rağmen çok fazla huzursuz ve mızmızdı.Tıpkı babası ve ikizlerimden Merve gibi,babamız biraz hasta olsun alır eline kağıtı kalemi Bodrumdaki yazlık eşime,daireler birer tane çocuklarıma diye vasiyetini yazar :) Hastalığı abartılı yaşayınca,vasiyette böyle hayal ürünü oluyor tabii :)) 10-12 gündür küçük kızım Feyza bu gece saat 1 gibi uyudu ve bir daha uyanmadı çok şükür ve bende sabaha kadar deliksiz uyudum.Geçen hafta Pazartesi ikizlerim kreşe başladılar onların heyecanını bile yaşıyamadım.Sabahları uykusuzluktan sarhoş olmuş bir halde onları hazırlayıp gönderiyordum.
Sevgili Sena Çeyiz ( http://www.pikolar.blogspot.com/ )  arkadaşım bayram öncesi başlattığımız Bayram tatlıları etkinliğine tatlı göndermek istedi fakat arkadaşımın bloğu elişleri ağırlıklı olduğu için tarifi kendi bloğunda yayınlayamadı.Bende arkadaşıma tarifi bana göndermesini ben bloğumda yayınlayıp daha sonra sonra blogkulübünde yayınlayabileceğimi söyledim,canım arkadaşım bana tarifi mail atmış ama kızımın hastalığından ötürü pc.yi açmaya fırsatım olmamıştı.Yüreği güzel arkadaşıma çok çok teşekkür ediyorum ve tarifine geçiyorum.
Malemeler
  • 1 Yumurta
  • 1 pk Kabartma tozu
  • 1 fincan Yoğurt
  • 1 fincan Sıvı yağ
  • 1 fiske tuz
  • Aldığı kadar un ( 1 pk vanilya, 1 çy zencefil veya 2 çk mahleple tatlandırabilirsiniz)
  • Şerbet için :
  • 2 su bardağı Şeker
  • 2,5 su bardağı Su
  • 1/4 limon suyu
YAPILIŞI
Bütün malzemeyi karıştırıp, kulak memesi kıvamında hamur hazırlıyoruz. Hamuru ince olmayacak şekilde açıp, değişik boylarda 3 bardakla kesiyoruz. Kestiğimiz yuvarlaklara 4 tarafından küçük kesikler yapıyoruz. Kesikler üst üste gelmeyecek şekilde üst üste koyup ortasına parmağumızla yumuşak bastırıp kuyucuk yapıyoruz. Kızgın yağda üzerine kaşıkla kızgın yağı döke döke pişiriyoruz. Çiçek şeklini alıp kızarınca yağdan alıp, soğuk şerbetin içine bırakıyoruz. Kaşık yardımıyla, şerbetten üzerine döküyoruz. ortasını istediğimiz reçelle süslüyoruz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder