18 Eylül 2010 Cumartesi

orman kebabı nasıl yapılır

Nefis bir yemek orman kebabı. Özellikle dana kuşbaşı ile yapılanı kendimce daha bir lezzetli. Kuzu eti yemeklerde kullanıldığında daha çabuk pişer ve de hazırlanması zahmetsiz. Dana eti ise, kuzu etine göre daha geç pişer. Yemekte kullanılmadan önce ön bir işlemden geçer, pişirmek gibi. O nedenle, yemek hazırlarken süre yetmezliği göz önüne alınırsa kuzu eti tercih edilebilir. Sultan kafası estiğinde orman kebabını bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım
300 gram kuşbaşı kuzu eti
bir soğan
iki domates
yarım kaşık salça
yarım çay bardağı zeytinyağ
bir bardak taze iç bezelye
iki diş sarımsak
iki patates
iki havuç
karabiber, kimyon, kekik
tuz

Yapılması
domatesi soyun kuşbaşı doğrayın, soğanı yemeklik doğrayın
patatesi küp, havuçu halka ya da küp, sarımsakları iri doğrayın
iç bezelyeyi yumuşayıncaya kadar haşlayın
yağ içinde eti, bıraktığı su buhar olup uçuncaya kadar kavurun
üzerine soğanı katın kavurun, sarımsak ve havuçu katın kavurun
ardından salçayı katın kavurun, domatesi katın kavurun,
haşlanmış bezelyeyi ve patatesi katın karıştırın
üzerine 3 bardak sıcak su, karabiber, kimyon, kekik ve tuz'u katın
tuzunu ayarlayın, kapağı kapatın
ağır ateşte bezelye ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin, servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder