28 Eylül 2010 Salı

tavuk sulu bulgur pilavı

Ne zaman bütün tavuk haşlasam, vazgeçilmezim tavuk sulu bulgur pilavı yaparım. O gün işim fazlasıyle yüklüdür; hamur yoğurur, yufka bazlama açarım. Bazen olur işin kolayına kaçarım, hazır lavaş ekmeklerde aynı işi görür. Sonuçta pilavı yufka üzerine döküp yemekse, neden olmasın. Ve koyu çırpılmış soğuk ayran eşliğinde ne güzel olur tavuk sulu pilav, bu konu yazılmaz yaşanır. Elbette yufka bazlama üzerine dökülmüş pilavında bir yeme yöntemi var. Sokum yapmasını bileceksin, ya da bilmiyorsan öğreneceksin. Özellikle bu pilavı birazcık sulu bırakmak gerekir, üzerine döküldüğü yufkaları ıslatsın diye, işin sırrı bu. Sultan bu alışkanlığını hiç terk etmeyecek belli, her daim tavuk sulu bulgur pilavını bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım
iki bardak pilavlık bulgur
iki kaşık tereyağ
bir kaşık salça
beş bardak tavuk suyu
tuz

Yapılması
bulguru yıkayın ve süzün
yağı eritin, salçayı katın kavurun
üzerine bulguru ilave edin ve karıştırın
ardından tavuk suyunu ve tuzu katın karıştırın
tuzunu ayarlayın, kapağı kapatın
ağır ateşte pilav suyunu çekinceye kadar pişirin
ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder