23 Eylül 2010 Perşembe

Damla Sakızlı Kurabiye

Annemin bayram kahvaltısında büyük ilgi gören damlasakızlı kurabiyenin tarifi Sahrap Sosyal'a ait. Fırından çıktığında oldukça yumuşak olan bu kurabiye iyice soğuyup sertleştiğinde servis ediliyor. Damlasakızının eşşiz kokusu bu kurabiyelere çok yakıştı, denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler:
2 kutu buğday nişastası (400 gr.)
250 gr. bitkisel margarin (ben Becel kullandım)
2 adet yumurta
1,5 su bardağı un
1 su bardağı tozşeker
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı dövülmüş damlasakızı
pudra şekeri (arzu ederseniz)


1. Oda sıcaklığındaki margarini derin bir kaba alıp tozşekeri ekleyin.
2. Oda sıcaklığındaki yumurtaları, nişastayı ve damlasakızını da ekleyip yoğurmaya başlayın.
3. Unu ve kabartma tozunu karıştırıp nişastalı karışıma ekleyin.
4. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
5. Hamuru mutfak bezi ile örtüp oda sıcaklığında 30 dk. dinlendirin.
6. Hamurdan pinpon topu büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
7. Bıçakla ortalarını artı şeklinde kesin.
8. 5 dk. önceden 150' de ısıtılmış fırında üzeri beyaz kalacak şekilde 18 dk. pişirin.
9. Kurabiyeler soğuyup sertleştiğinde servise hazır olacaklar. Arzu ederseniz üzerine pudra şekeri serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder