19 Eylül 2010 Pazar

AMONYAKLI PASTA


Hepinize hayırlı,bereketli,sağlıklı ve huzurlu bir hafta dilerim.
Henüz mutfağa girip yemek yapamıyorum ama arşivimde bulunan tariflerimi yayınlıyayım blogumu güncelliyeyim kabul edersiniz değil mi?:))) biraz daha iyileşeyim o zaman taze taze tarifler yayınlarım inşallah

AMONYAKLI PASTA
3 yumurta
1 çorba kaşığı amonyak
1 su bardağı süt
Yarım paket margarin
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Alabildiğince un (merdaneyle açma kıvamına gelinceye kadar)

Kreması:
2.5 litre süt
4 kaşık nişasta
6 kaşık un
Kakao
Vanilya
3 bardak şeker
Hazır pasta kreması veya puding de kullanılabilir

Yapılışı:Hamur malzemeleri margarin eritilerek karıştırılıp yoğrulur.Bezelere ayrılıp merdane,oklava yardımıyla açılıp tepsiye yayılıp pembeleşince fırından alınır.Bu şekilde bütün hamurlar pişirilir.Bu hamurlar (pişen)kuru yerde 1 kaç ay muhafaza olur.
Kreması pişirilip aralarına sürülerek 7 kat oluncaya kadar bu işlem devam eder.Pastanız soğuyunca üzerine hindistan cevizi yada pasta süsü serpebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder