25 Eylül 2010 Cumartesi

BAYAT SİMİT PİZZASI


BAYAT SİMİT PİZZASI
HAYIRLI BEREKETLİ HUZURLU VE SAĞLIKLI BİR HAFTA DİLERİM:)
Bayatlayan ekmekleri simitleri hatta artan pilavları,makarnaları ve börekleri lütfen atmayalım, onları farklı uygulamalarla tekrar değerlendirelim,böylelikle hem atıp ziyan etmemiş,hem yeni bir tarif üretmiş olur,hem de bu sonuçtan dolayı mutluluk duyarız,
Yiyemediğimiz simitlerden artanları 1 parmak eninde doğradım,
1 çay bardağı süt,
½ çay bardağı sıvıyağ,
1 adet yumurta,
1 çay kaşığı kabartma tozu
Üstü için,
Kültür mantarı,
Sucuk,
Domates dilimleri,
Kırmızı biber,
Yeşil biber,
Salça veya ketçap,
Kaşar peyniri rendesi

Bu malzemeleri çırpıp içine simit parçalarını koyup karıştırdım simitler çok kuru olduğu 5-10 dk yumuşamalarını bekledim,
(bayatlayan simitleri ince dilimledikten sonra dondurucuda bekletiyorum)

İçini yağladığım cam fırın kabına yumuşayan malzemeleri döktüm,
Ketçap ve domates rendesi yayıp üstüne mantar,domates,yeşil biber,kırmızı etli biber ve sucukları koydum,
Fırından çıkmasına az kala kaşar rendesini koydum eriyince fırından çıkarttm afiyetle yedik
NOT: BEN BU MALZEMELERİ AZ MİKTARDA SİMİT İÇİN KULLANDIM SİZ YAPMAK İSTERSENİZ Kİ BENCE YAPIN SİMİT VEYA EKMEĞİNİZİ ISLATACAK MİKTARDA SIVI MALZEME HAZIRLAYIN
*SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;BUGÜN SAĞLIK KONTROLLERİMİ YAPTIRMAK İÇİN BURSA'YA GİDİYORUM HEM ÜNİVERSİTEDE ROMATOLAJİ HOCAMA HEM DE AMELİYATLARIMI YAPAN DOKTORLARIMDA MUAYENELERİM VAR İNŞALLAH HERŞEY YOLUNDA GİDER ALLAH KORKTUĞUMDAN EMİN EYLER,DUALARINIZI BEKLİYORUM
SELAMLAR,SEVGİLER

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder