29 Eylül 2013 Pazar

SÜTLÜ,TAM BUĞDAY UNLU SİNİ EKMEĞİ

 
FERİHA

FERİHA
 


 




MERHABALAR SEVGİLİ TAKİPÇİLERİM,HERKESE SELAMLAR SEVGİLER
Harika bir ekmeğim var sırada
evde yapılan ekmekler tertemiz, misler gibi oluyor,her ne kadar hamurunu elimle değil :(  makine ile yoğursam da yine de sonuçtan mutlu oluyorum :)
malzemelerim:
2 su bardağı tam buğday unu (ekmek makinasının ölçü kabı da  aynı ),
1 su bardağı beyaz un,
300 ml oda sıcaklığında süt,
1 tatlı kaşığı silme  toz kuru maya( instant değil ),
1 tatlı kaşığı şeker,
1 tatlı kaşığı bal,
1 yemek kaş zeytinyağı,
1 çay kaşığı tuz
alabildiğince sevgi :)
ekmek makinasına önce sıvı sonra kuru malzemeler konur,istenen program seçilir,ben hamur programını seçtim,kısa sürede hamur hazır hale geliyor,
tezgaha alınan hamur hafifçe unla yuvarlanıp pişirilecek tepsiye ( yağ değil) un serpilerek hamur yerleştirilir,tepsi mayası alması için bekletilir,
2 katına çıkan ekmek hamuru 200 c fırında pişirilir
NOT: ekmeğin yumuşak olması için fırına içi su dolu ısıya dayanıklı küçük bir bir kap konur
 
** İLK İKİ RESMİ BÜYÜTEBİLDİĞİM HALDE DİĞERLERİNİ BÜYÜTEMEDİM :(
BU KONUDA BİLGİSİ OLAN VAR MI ??

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder