11 Eylül 2013 Çarşamba

MUHALLEBİLİ KEMAL PAŞA TATLISI



 
( DAMLA SAKIZ AROMALI ) MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI
 
Çok yoğun bir lezzet, hem sütlü, hem de şerbetli tatlıyı sevenler buraya lütfen :)
1 poşet (25 adet ) taze Kemalpaşa tatlısı,
tatlıyı ıslatmak için :
pakette 1 kg şeker,1 litre su yazsa da ben 3 su bardağı su ve 3 su bardağına yakın şeker ile şerbet hazırladım (damak zevkine göre şeker miktarı azaltılır veya çoğaltılır )
tencereye çeşme suyunu (soğuk ) ve şekeri koyup eriyene dek tuttum Kemalpaşaları  attım,çok hızlı olmayan ateşte yumuşayana dek kaynattım
soğuyan tatlıları şerbetten kare alıp cam kabın içine yerleştirdim,
tatlılar soğurken muhallebiyi pişirdim,bunun  için de :
1 litre süt,
2 yemek kaşığı tepeleme un,
2 yemek kaşığı buğday nişastası,
5 yemek kaşığı şeker,
1 yemek kaşığı tereyağı,
1 adet damla sakızı aromalı sakız
tüm malzemeleri karıştırıp dibini tutturmadan pişirdim,
sıcak muhallebiyi soğuk tatlıların üstüne döktüm :)
** bir dahaki sefere inşallah daha az Kemalpaşa ama daha çok muhallebi ile yapmak istiyorum, çünkü ; çok şerbetli tatlıları yemekte zorlanıyorum sütlü tatlıları tercih ederim :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder