15 Eylül 2013 Pazar

Muzlu Rulo Pasta

  

Merhabalar :)

Herkesin muhakkak klasikleri vardir.. her zaman yeni tatlar  denesem de ara ara eski tarif defterimden  vazgecemiyorum :)
Krem santi yerine sik yaptigim benim temel krema tarifimi yapiyorum cok daha hafif ve lezzetli oluyor..

Malzemeler

Kek malzemeleri.
- 4 yumurta (sarilari ve beyazlari ayri kaplara ayirin)
- 4 yemek kasigi seker
- 4 yemek kasigi un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kasigi ince rendelenmis limon kabugu
- 2 tane muz

Krema Malzemesi

- 3 su bardagi sut
- 2 cay bardagi seker
- 1 cay bardagi un
- 2 tatli kasigi misir nisastasi
- 2 yumurta sarisi
- 1 paket vanilya

Yapilisi

4 yemek kasigi seker ve yumurta sarilarini krema kivamina gelene kadar cirpin.
Un ve kabartma tozunu eleyin.
Yumurta beyazlarini kabi ters cevirince akmayacak kivama gelene kadar cirpin.
Cirpilmis yumurta sarilarina unu ekleyip cirpin
Yumurta akina  sarilari ekleyip beyazlari fazla sondurmeden en dusuk ayarda cirpin.
Yagli kagit serili tepsiye 1 yemek kasigi seker serpin ve kek karisimizi tepsinin heryerine spatula ile yayin.
On isinmis 170 dereceli firinda yaklasik 12-13 dakika pisirin ( hemen pistigi icin firinin etrafindan fazla ayrilmayin)
Pisen keki firindan alip ilk sicakligi cikinca yagli kagit yardimi ile fazla siki sarmadan rulo yapin.
Uzerine hafif nemli bir bez orterek soguyana kadar bekletin.

Krema
Vanilya haric butun malzemeleri cirpici ile krema kivamina kadar gelene kadar pisirin .Koyulasip goz goz olmaya baslayinca atesten alip vanilyayi ekleyip cirpin sogumasi icin tezgaha alin.
Iyice soguyan kremayi kullanmadan once mikserde tekrar cirpin kivami cok daha guzel oluyor.

Sogumus ruloyu acip, yagli kagidindan ayirin bir miktar kremadan surup muzlari yerlestirin.
Ruloyu dikkatli bir sekilde tekrar  sarin,  kalan kremayla pastanin heryerini kaplayin.


Ust ve kenarlara hindistan cevizi serpin veya  tamamiyle 
damak zevkinize gore susleyebilirsiniz.
Yeni baslayan haftaniz insallah guzel ve bereketli gecer sevgilerimle...
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder