24 Eylül 2013 Salı

HAVUÇLU PATATES PASTASI





Malzemeler :
*3 büyük boy patates
(patatesleriniz orta boy ise 5 adet kullanın)
*4 havuç
*1 su bardağı yoğurt
*3 yemek kaşığı mayonez
*Tuz, karabiber
*5-6 adet salatalık turşusu
*1 su bardağı mısır

Patatesleri kabuklarını soymadan yıkayıp, tencereye koyun, üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın.
Havuçları rendeleyin, tavaya çok az yağ koyup havuçları koyun, tuz serpin, yumuşayıncaya kadar kısık ateşte kavurun.
Haşlanan patateslerin kabuklarını soyup ezin, içine havuçları, tuz ve karabiber ilave edin.
Yoğurdu ve mayonezi ekleyip karıştırın. Tabanı olmayan kelepçeli kalıp ile şekil verin, kalıbı çıkartmadan 1 saat buzdolabında bekletin. Kalıbı çıkartıp turşu ve mısır ile süsleyin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder