15 Eylül 2013 Pazar

domatesli çubuk makarna


Domatesli çubuk makarna, sevdiğim makarna çeşitidir ve yaz mevsiminde sıklıkla yaparım. Öncesinde İtalyan üretimi çubuk makarna kullanırdım. Şimdi ise; Nuh'un Ankara çubuk makarnasını kullanıyorum. Nuh'un Ankara makarnasının bütün çeşitleri İtalyan Barilla makarnasıyla aynı kalitede. Nuh'un Ankara makarnası yerli ürünümüz olduğu için, özellikle bu konudaki görüşümü paylaşmak istedim. Çubuk makarnaya domates sosu hazırlarken tam olgunlaşmış domates kullanırım. Bu yüzden, yaptığım makarna tadanlar tarafından beğeniyle yenilir. Sultan, domatesli çubuk makarnayı bazen bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
yarım paket çubuk makarna
bir kaşık tereyağı
iki iri domates
iki diş sarımsak, karabiber
su, tuz

Yapılması
domatesleri rendeleyin ve sarımsağı ezin
tereyağını eritin, ardından domatesi ilave edin ve kavurun
üzerine sarımsak, bir çay bardağı su, bir çay kaşığı karabiber ve tuzu katın
domatesin tuzunu ayarlayın ve bir kez malzemeleri kaynatın
ardından ağır ateşte domates suyunu çekinceye kadar pişirin ve ocaktan alın
tencerede bir kaşık tuz ile iki litre suyu kaynatın
üzerine çubuk makarnayı ilave edin ve yumuşayıncaya kadar haşlayın
ardından ocaktan alın ve süzünün
makarna tenceresine domates sosunu ilave edin ve karıştırın
tencerenin kapağını kapatın ve makarnayı 15 dakika dinlendirin
ya da, domates sosunu resimdekine benzer tabaklara paylaştırın
ve ardından gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder