26 Eylül 2013 Perşembe

KOZA MANTI


Herkese kucak dolusu merhaba.
Bu gün değişik bir o kadar da güzel mantı çeşidi ile geldim.Önceden de yapıp derin dondurucuya atabilirsiniz yiyeceğiniz zaman çıkarıp kızartıp soslarsınız.Tarifin aslı burada ben biraz kendimce değişiklikler yaptım.
Benim tarifim iki kişilik ,iki yufka ile yaptım birazda kaldı.

MALZEMELER:

2 adet yufka
125 gr.kadar kıyma
1 küçük kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça
5 yemek kaşığı yoğurt
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağ
tuz
karabiber
kırmızıpulbiber
kızartmak için sıvıyağ

YAPILIŞI:

İşe önce içini hazırlayarak başlayalım.Çiğ kıymaya soğan rendeyeleyip tuz baharat katarakta yapa
bilirsiniz fakat ben trakya mantısında olduğu gibi içini kavurdum.Trakya mantısının tarifi burada.
Kıymayı tencereye koyun bir su bardağı su katıp pişirin.Arada ezin.Daha sonra salçasını katın eritin küp küp doğranmış soğanı da ekleyin.Tuz, karabiber katıp suyunu çekene kadar pişirip sonra da soğutun.
Diğer tarafta yufkayı düz bir zemine yayın sigara böreği yapacak gibi önce dörde sonra her parçayı ikiye bölün.Onları da ikiye bölün sonra tekrar bölerek bir yufkadan otuz iki parça çıkarın.Her parçanın geniş tarafına iç malzemeden koyup kenarlarını katlayarak sigara böreği sarar gibi sarın.Ucunu suya batırın ki yapışsın.İki yufkadan da çıkan parçalara aynı işlemi uygulayarak minik kozalarınızı hazırlayın.Derin bir tencereye sıvı yağ koyun yağ kızınca kozaları kızartın,kızaran kozaları peçete konmuş bir tabağa alın.Tüm kozalar kızarsın.Servis tabağına alıp sarımsaklı yoğurt döküp en üstüne de kırmızı pulbiberle kızdırılmış tereyağ gezdirip servis yapın.
Afiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder