23 Eylül 2013 Pazartesi

KISIR (HATAY USULU)

kişi başı 1 cay bardağı kısırlık bulgur
ev yapımı domates ve bıber salçası(hazır salca ıse domates vebıbe salçasını ocakta az sıvıyagla 2-3 dk kavurup bulgura ılave edın)
1 cay kasıgı ısot
ınce ınce kıyılmış taze nane,taze soğan,maydonoz,marul 2-3 yaprak
1 domates rendesı
tuz,pulbıber,
yarım lımonsuyu
1 yemek ksıgı dolusu nar eksısı
kısırlık bulgurumuzu sıcaksuyu ıle ıslatıp demlemeye bırakıyoruz.demlenen bulguru salçaları ılave edıp ıyıce yoğuruyoruz.tuz baharat lave edıp doğranmış tum yesıllıklerı ve domates rendesınıde ılave edıp yoğuruyoruz ve en son lımon ve nar eksısını ılave edıyoruz.tursu ve domates,salatalık eslıgınde kısırmız hazır ..afıyet olsun
geçenlerde gulfemce.blogspot arkadaşımızın yaptığı hatay usulü kısırı gordum.bugune kadar yedıgım en güzel kısırlardan bırısı hataylı arkadaşlarımın yaptığı kısırdı. hatay kısırının ozellıgı salçalarında ve nar eksılerınde kısıra ayrı bır lezzet katıyor.tarıfı not aldım.sızlerlede paylaşmak ıstedım...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder