15 Nisan 2011 Cuma

ETLİ NOHUT



Merhaba dostlar bu gün size nohut yemeğinin tarifini vermek istiyorum,   Ben nohut larımı çok önceden düdüklüde haşlayıp derin dondurucuya koyuyorum .lazım olduğunda hazır oluyor .Eğer siz öyle yapmıyorsanız bir gece önceden ıslatırsanız pişirmesi kolay olur .Ben kendi yaptığım miktarın ölçüleriyle veriyorum tabiki siz kendi ölçülerinize göre ayarlayabilirsiniz .herkese şimdiden afiyet olsun
MALZEMELER:

  • 3 Su bardağı nohut(önceden ıslatılmış ,ben önceden düdüklüde haşladım)
  • 500g kuşbaşı et
  • 1 Yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1Yemek kaşığı tereyağı
  • 1Yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1İri soğan
  • Tuz, karabiber ,kırmızıbiber
YAPILIŞI:
Öncelikle etimizi yıkayıp iyice pişirelim (düdüklüde pişirirsek daha çabuk olur.bunun için de ,eti düdüklüye koyup üzerine bir su bardağı da su ekleyip, kapağını kapatalım.buhar vermeye başlayınca mandalı indirip, sonra  altını kısıp  15 dk pişirelim buharı tamamen bittikten sonra  mandalı kaldırıp iyice havasını boşaltıp kapağını açalım)
Yemegimizi pişireceğimiz tencereye yağlarımızı koyalım,üzerine soğanı küçük doğaryalım,ve kavuralım hafif pembeleşince salçaları koyalım,pişmiş eti de koyup şöyle bir çevirelim önceden haşlayıp suyunu süzdüğümüz nohutlarıda ekleyip, baharat ve tuzu, 3 su bardağı kaynamış suyunu ilave edip 10 dk pişirip ocağı kapatalım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder