18 Nisan 2011 Pazartesi

DOMATESLİ ARPA ŞEHRİYE PİLAVI

Herkese mutlu ,sağlıklı ,bol kahkahalı bir hafta dilerim. Herzaman yaptığım arpa şehriye pilavımı bu kez domatesli yaptım ,sonuç yine çok güzeldi . Domateslerin biraz daha güzelleştiği yaz mevsiminde sık sık yapacağım şimdiden belli oldu:))) Denemediyseniz mutlaka denemelisiniz diyorum tarifime geçiyorum:)))

MALZEMELER:

2 su bardağı arpa şehriye
1 tatlı kaşığı tereyağ
4 yemek kaşığı sıvıyağ
2,5 su bardağı su
2 adet domates
tuz
karabiber

YAPILIŞI:

Tencereye yağları koyun bir su bardağı arpa şehriye katıp bir kaç dakika kavurun. Rengi koyulaşınca kalan arpa şehriyeleri ekleyin.Kabukları soyulup rendelenmiş domatesleri ilave edip suyunu ,tuz ve karabiberini katıp pişmeye bırakın.Tadını ve sertliğini kontrol edip pişdiyse altını kapatın ağzına havlu kağıt koyup 15 dakika demlendirin. Ben arpa şehriyeleri yine iki renk yaptım siz isteğinize göre tek renkte yapabilirsiniz.Suyunun yarısını et suyu olarak da katabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder