5 Ağustos 2008 Salı

Zeytinyağlı Patlıcan

Daha önce de bahsettiğim gibi sağlıklı olmayışı nedeniyle kızartmadan mümkün olduğunca uzak duruyorum. Patlıcan da bundan nasibini aldığından yaz aylarında alternatif patlıcan tarifleri arasında en çok tercih ettiğim zeytinyağlı patlıcan, nam-ı diğer yalancı patlıcan kızartması oluyor.

Malzemeler:
4 adet patlıcan
2 çarliston biber
3-4 diş sarımsak
5 adet domates
tuz
zeytinyağı
sirke


Patlıcanları uzunlamasına ikiye bölüp 4-5 cm. aralıklarla kesin ve tuzlu suda 15-20 dk. bekletin. Domatesleri rendeleyin ve bir kısmını teflon tavaya yayın. Üzerlerine bir kat patlıcan ve çarliston ekleyin. Tekrar domates rendesi gezdirin ve kalan patlıcanlarla çarlistonu ikinci kat olarak teflona alın. Aralara sarımsakları (ister bütün olarak ister rendelenmiş olarak) ve arzu ettiğiniz miktarda zeytinyağını gezdirin. Teflonun ağzını kapatın, kısık ateşte hiç su koymadan patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Domates suyunu çekip yağına kaldığında ocağı kapatın ve patlıcanların üzerine sirke gezdirin. Ben sarımsaklı ekmeklerle servis yaptım, size de tavsiye ederim..

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder