20 Ağustos 2008 Çarşamba

Bolonez Soslu Makarna

Makarna sosları hem pratik hem de lezzetli olduğundan benim hayatıma renk katan sosların başında gelir. Bu soslardan en sık yaptığım bolonez sosu, Ganne'nin sos etkinliğine yolluyorum. Kolay gelsin Ganne!

Malzemeler:
kıyma (kavrulmuş)
domates
salça (arzuya göre)
zeytinyağı
sarımsak
soğan
sirke
tuz
karabiber
kekik

* miktarlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz, örneğin ben bol domatesli az kıymalı tercih ederim..
Kabuklarını soyduğunuz domatesleri küp küp kesip zeytinyağı ile tavaya alın. Eğer kullanacaksanız salçanızı da ekleyin, orta ateşte 3-4 dk. pişirin. Kalan malzemeleri de sosa ekleyip domatesler sularını çekene dek pişirin. Servis tabağına aldığınız haşlanmış makarnanızın üzerine sosu gezdirip sıcak servis yapın.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder