16 Ağustos 2008 Cumartesi

İki Patlıcan Salatası # YE 37

Mangal keyfi salatasız olur mu hiç? İster kırmızı et, ister kanat bence mangalın yanına en çok yakışan patlıcan salatası..


Közlenmiş patlıcan salatası için malzemeler:
bostan patlıcanı
domates
salatalık
sivri biber
maydanoz
zeytinyağı
sirke
tuz

Patlıcanları yıkayıp bıçakla etrafına çizikler atın, aliminyum folyoya sarıp orta ateşin üzerine oturtun ve közleyin (bu sayede ocağınız kirlenmeyecektir). Patlıcanlar közlenirken domates ve salatalıkları küp küp doğrayın, biberleri dilimleyin ve salata kasesine alın. Bıçak batırıp yumuşadığından emin olduğunuz patlıcanların üzerinden folyoyu alın, biraz soğumasını bekledikten sonra elinizle kabuklarını soyun. Bu işlemi suyun altında yapmamanız gerekiyor, aksi halde patlıcanın tadı bozulur. Soyulmuş patlıcanları kesme tahtasına alın, üzerine sirke ve tuz ilave ederek çatalla iyice ezin. Kasenize ezilmiş patlıcanları da alın, damak tadınıza göre zeytinyağı ve sirke ekleyin. Maydanoz ile süsleyin.

Yoğurtlu patlıcan salatası için ise patlıcanları aynı şekilde közleyip çatalla ezin ve içine yoğurt ekleyerek iyice çırpın. Arzu ederseniz sarımsak da rendeleyebilirsiniz.

Patlıcan salatalarımı Tuğba'nın mangal keyfi etkinliğine gönderiyorum, kolay gelsin Tuğba'cım..


Not: Berat kandiliniz mübarek olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder