8 Ağustos 2008 Cuma

Mercimek Köftesi

Dün akşam okuldan gelince canımın mercimek köftesi çekmesiyle mutfağa girip kırmızı mercimekleri kaynatmaya başladım.. En son Babalar Günü'nde anneminkileri arka arkaya yemiştim, meğer ne çok özlemişim mercimek köftesini..

Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
1,5 su bardağı köftelik bulgur
1 kuru soğan
1/2 demet maydanoz
4 adet yeşil soğan
3 çorba kaşığı salça
1/2 limon
kimyon
tuz

Kırmızı mercimeği iyice yıkayıp 2 su bardağı suda suyunu çekene kadar haşlayın. Üzerine köftelik bulguru ilave edip tencerenin kapağını kapatın, 15 - 20 dk. demlenmeye bırakın. Kuru soğanı küp küp kesip yağda çevirin, içine salçayı ekleyin. Yeşil soğanı ve maydanozu ince ince kıyın. Demlenen mercimek ve bulgurun içine salçalı soğanı, yeşil soğanı, maydanozu, tuz, kimyon ve limon suyunu ekleyip iyice yoğurun. Parmak uçlarınızla harçtan koparıp köfte şekli verin. Mercimek köftesi ertesi güne kaldığında bulgurlar şiştiğinden, yapar yapmaz tüketmenizde fayda var..

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder