22 Ağustos 2008 Cuma

Dakikalara Dikkat Edilmesi Gereken Bir Başka Reçel

Vişneler bitmeden, ramazan hazırlıklarınıza bu reçeli de ekleyebilirsiniz.
Çilek reçeli gibi, annemin vişne reçeli tarifinde de dakikalar çok önemli, hatta "dakikalara özen gösterirseniz reçeliniz muhteşem olur"..

Malzemeler:

1 kg. vişne
1,5 kg. toz şeker

1/2 limon


Vişnelerin saplarını ayıklanıp iyice yıkayın. 14 dakika şekersiz kaynattıktan sonra 1,5 kg. şekeri ilave edelerek 20 dk. daha kaynatın ve yarım limon suyunu aktarıp 1 dakika daha kaynatın. Ocağı kapatın ve reçel iyice soğuduktan sonra kavanozlara boşaltın.

Afiyet olsun!
Not: bir hafta tatilde olacağım, dönüşte görüşmek üzere..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder