26 Ağustos 2008 Salı

GALETA UNLU POĞAÇA

Altınkek'in patatesli poğaçasına bayılırım her gittiğimde alırım evde yapmayı öğrendiğimden beri de yapıyorum,geçenlerde yine yaptım sitemdede olmadığını görünce hemen ekleyeyim dedim.

MALZEMELER:
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı margarin
1 çay bardağı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartmatozu
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı sirke
aldığı kadar un
içi için:
3 adet patates
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 /2 tatlı kaşığı tuz
1 adet kurusoğan
3 yemek kaşığı sıvıyağ
üzeri için
3 -4 yemek kaşığı galeta unu
YAPILIŞI:
Patatesleri haşlayıp ezin bu bir yerde beklerken bir tavada üç kaşık yağ ve küp küp doğranmış kuru soğanları kavurun içine salça ekleyin biraz daha kavurup patateslerin içine katıp kaşıkla karıştırın kırmızıbiber,tuz,karabiber ekleyin içimiz hazır demektir.Diğer tarafta hamurumuzu hazırlayalım.bir yumurta kırın bir yumurtanında akını ekleyin sarısını üzeri için ayırınyumurtaya yağları ,yoğurdu,sirkeyi ekleyin tuz katın un ve kabartmatozu ekleyip kulak memesi kıvamında hamur yapın.Hamurdan ceviz kadar parçalar koparıp avucunuzda açın patatesli harçtan koyup kapatıp top yapın yumurta sarısından fırça ile sürüp galeta ununa batırıp büzülü yeri alta gelecek şekilde tepsiye dizin her parçaya aynı işlemi yapınca önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pişirin.Afiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder