20 Aralık 2011 Salı

YEDİ CÜCELER PASTASI

Ankara ya bu gün güneşli ve yumuşak bir hava hakim.Aslında kış aylarında olmamıza rağmen böylesine  açık bir gökyüzü şaşırtıyor insanı,kış geldi mi kışı kış gibi yaşamak istiyor insan.Eskiden nasıl kar yağardı,mevsimlerin şeklimi değişiyor acaba,diğer taraftan büyüklerimiz kar yağarken havadaki mikropları alır havayı temizlenir derlerdi,bu yüzdenmidir sürekli kapımızda hastalık bekler oldu.İkizlerimden Sudenin öğretmeni aradı dün,öğlen uykusundan karnım ağrıyor diye uyanmış ve sonrasında ateşlenmiş.Şimdi evde yatıyor kuzucum.Kış ayları kar buz soğuk geçer ama mevsiminde olması gereken de bu diilmidir,hastalık bahanesini karın yağmamasınamı bağlayım yoksa şimdiki çocuklar pek bi narin mi diyim bilemedim ama sonuçta biz yine hastayız :( 
Pastalarımın fotolarını daha önce paylaşmıştım sizlerle,bir gün gecikmeyle tariflerini vermek istiyorum.Daha öncede değim gibi elde ki ve evde ki imkanlarla bu kadar oldu.Tariflerini ayrı ayrı vermiyorum,ikisininde tarifi aynı.Nişastalı sade pastaban,vanilya aromalı krema dolgusu kullandım ve bol damla çikolata.İnternette bir çok pastaban ve krema tarifi bulabiliyorsunuz ama denediğinizde bazen ölçüsü tutmayabiliyor,ben deneme yanılma yöntemiyle bir kaç pastaban ve krema tutturdum.Bir ara elimden geldiğince,dilimin döndüğünce pastaban ve kremayı anlatan yazılar paylaşacağım,deneyip memnun kalanların yüzlerindeki gülümseme yeter demii insana. Lafı çok uzatmadan geçiyorum tarifime,kızımla ilgilenmem lazım.Hani derler yaa 'çocuğumun hasta olduğuna yanmam,huyu değişiyor ' :) aman bir naz,bir mızmızlık sormayın gitsin.
Hepinize kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum.
Sağlıcakla ve sevgiyle kalın.
MALZEMELER
Pastaban için :
  • 4 yumurta
  • 4 türk kahvesi fincanı şeker
  • 4 türk kahvesi fincanı un
  • 1 türk kahvesi fincanı nişasta
  • 3 yemek kaşığı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya

Krema için :
  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 vanilya
  • 50 gr.tereyağı

Ara katına :
  • Damla çikolata

Üzerine :
  • 2 paket krem şanti
  • 2 su bardağı soğuk süt

Süslemek için :
  • 1 krem şanti
  • Yarım su bardağı soğuk süt
  • İstenilen renk gıda boyası

Çimenleri yapmak için :
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi

Yapılışı
Öncelikle krem şantilerimizi yapıp hazırlayalım.
Pastaban malzemelerimizin hepsini derin bir cam kaseye koyun,mikserle önce yavaş sonra hızlı devirde en az 5 dakika çırpın ve tabanına yağlı kağıt koyduğunuz kelepçeli kalıbınıza döküp 170 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirin,kürdanla test ettiğiniz pastabanı çıkarıp soğumaya bırakın.Pastabanı mümkün olduğu kadar bir önceden yapıp poşete alın ve dinlendirin,daha kolay katlara alrılıyor.Ama bunun için zaman yoksa ılıyınca kalıptan çıkarıp 1 saat poşete koyup biraz yumuşamasını sağlayın.Daha sonra ortadan ikiye bölüp,iki tana daire elde edin.
Krema için sütün ve şekerin yarısını tencere koyup ocağa alın,diğer tarafta yumurta sarıları,şekeri,sütü,unu ve nişastayı karıştırın.Ocaktaki süt ve şeker kaynamaya başlayınca yavaş yavaş ekleyin,karışım kaynamaya başlayınca iki dakika kadar kaynatıp ocaktan alın vanilyasını ekleyin ara ara karıştırarak kremanın kabuk bağlamasına engel olsun,ılımaya başlayınca tereyağını ekleyip mikserle 3-4 dakika çırpın.
Pastabanın bir parçasını servis tabağına alın yarım su bardağı su yada süt ile ıslatın kremayı dökün damla çikolatayı da serpiştirip ikinci pastabanı da yarım su bardağı süt yada su ile ıslatıp, üstüne koyun.
Üzerini krem şantiyi inca bir tabak sürüp 1 saat buzdolabında bekletin,daha sonra ikinci kat şantisini sürün.
Süslemek için yarım su bardağı sütle hazırladığımız şantiyi renklendirelim,sıkma torbasına alalım.
Çimenleri yapmak için 1 çay bardağı hindistan cevizini tabağa alalım bir yeme kaşığı su ekleyelim ve yeşil gıda boyası da ekleyip parmaklarımızla boyayı iyice yedirelim.Bu aşamada eldiven giymenizi tavsiye ederim :) çok fazla olmasada gıda boyası ellerinizi boyar.
Pastayı nasıl süsleyeceğiniz sizin zevkinize kalmış.
Haydi bakalım kolay gelsin.
Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder