28 Aralık 2011 Çarşamba


DAMALI KURABİYE

Yeni yıl geliyor tüm hızıyla,artık bir elin parmaklarından daha az bir zaman kaldı.İkizlerimden merve markete gittiğimizde kasiyer ablaları ile konuşmayı çok sever ve aldığımız ürünleri kasadan geçirirken cırt cırt çıkan sese bayılır ve hayranlıkla izler.Bu nedenle kızım büyüyünce ne olcan sorusuna Mervenin cevabı hep aynıdır kasiyer olcam  :) bende bu sevdasını göz önünde bulundurarak ona oyuncak yazar kasa aldım yeni yıl hediyesi, oyuncak deyip geçmeyin içindeki oyuncak ürünleri okuyabiliyor,oyuncak paraları var,mikrofonu var konuşabiliyor.İkizlerimden Sudeye de küçük mutfak kuracağız ocağı,tavası ve tenceresi  içinde,birinden alışveriş yapacaklar diğerinde pişirecekler.İkiside oyuncaklarını heyecanla bekliyorlar,dün aldım oyuncaklarını eve getirdim ama onlara göstermedim,ayırttım oyuncaklarınızı yılbaşı gecesi gelecek dedim.İkisindende aynı çığlık yükseldi 'anne biz nasıl bekliyecez ama'  Arkadan küçük kızımın cırtlak sesi karıştı aralarına ne dediğini pek anlamadım ama ablalarının söylediği şeylere sanırım oda katılıyordu.Onun hediyeside hazır tabii kide,sakladım onu da ,heyecanlarını izlemek süper bi şey he hee...
Damalı kurabiye yapım aşaması biraz uzun gelebilecek bir tarif ama ortaya çıkan görüntü insanın iştahını kabartıyor.Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin diyorum vee hepinize sevgi ve huzurla geçireceğiniz bir gün diliyorum.
Malzemeler

  • 250 gr. yumuşak margarin yada tereyağı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta (yumurtaların biri,ayrılacak)
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 fiske tuz
  • Yeteri kadar kakao
  • 4 su bardağı un

Yapılışı
Çukur bir kabda şekeri ve tereyağını krema kıvamına gelene kadar çırpın,yumurtaların ikisini teker teker ekleyin.Ayrı bir kabda unu,karbonatı,vanilyayı,tuzu  karıştırın ve yumurtalı karışıma azar azar ekleyin.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin,yumurtaların büyüklüğüne göre un az gelebilir,hamur yumuşak olduysa biraz daha un ekleyin.Hamuru iki eşit parçaya bölün,bir parçasına kakao karıştırın,kakao miktarını siz ayarlayın ben çok yoğun kakao sevmediğim için 1 yemek kaşığı kullandım.Hamurların ikisinide yarım cm. kalınlığında açın ve yarım saat buzdolabında bekletin.Dolaptan çıkardığınız hamurları 1cm.kalınlığında şeritler kesin,bir vanilyalı,bir kakaolu ve bir vanilyalı şeriti birbirine değmeyecek şekilde yanyana koyun.Ayırdığınız bir yumurtayı çırpın ve şeritlerin üzerine ve yanlarına sürüp şeritleri birleştirin. Kakaolu şeritin üzerine sade ve sadenin üzerine kakaolu şerit koyup,aralarına yumurta sürerek 4 kat yapın.Bu işleme devam ederek hamurları bitirin ve sitreçe sarıp buzdolabında 1 saat kadar bekletin.Daha sonra 1 cm. kalınlığında dilimleyip yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yeleştirin.180 derecelik fırında 12-13 dakika kadar pişirin.
Afiyet bal şeker olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder