25 Aralık 2011 Pazar

Çıtır Hamur

Malzemeler
1 çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yumurta
Tuz,un
İç harç için
Beyaz peynir
Maydanoz
Kızartmak için
Sıvı yağ
Hazırlanışı
Hamur yoğurma kabına yoğurt,sıvı yağ,yumurta alınır ve karıştırılır.
Kabartma tozu,tuz ve azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır.
Hamurdan iki beze yapılır.
İl beze açılır ve hamur 8 parçaya kesilir.
Üçgenlerin geniş tarafına peynirli harçtan konur kenarlar hafif içe katlanır ve rulo sarılır
Hazırlanan börekler kızdırılmış sıvı yağda orta ateşte kızartılır.

Börekleri harlı ateşte kızartmayın içleri pişmez
İç harç olarak peynir yerine sucuklada denemenizi tavsiye ederim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder