25 Aralık 2011 Pazar

HALUJ ÇERKEZ MANTISI



 MALZEMELER
1kilo patates
3 adet soğan tuz,karabiber, pulbiber
HAMURU İÇİN
5 su bardağı un 1 yumurta 1 tatlı kaşığı  tuz
ÜZERİ İÇİN
1/2 PAKET TEREYAĞ 
YAPILIŞI
Patatesler haşlanıp ezilir, soğanlar yemeklik doğranır pembeleşene kadar kavrulur haşlayıp ezdiğimiz patatesler katılıp hepbirlikte kavrulur tuz, karabiber, pulbiber ilave edilerek ateşten alınıp soğutulur.
Un, tuz, yumurta ve aldığı kadar su ile mantı hamuru gibi katı bir hamur yoğurulup 15-20 dakika dinlendirilir,Hamur 4 parçaya bölünür mantı kalınlığında açılır, su bardağıyla  yuvarlaklar kesilir iç malzemesi konulup kapatılır, kaynayan  tuzlu suda haşlanıp üzerine erittiğimiz tereyağ dökülerek sıcak servis yapılır. 







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder