25 Aralık 2011 Pazar

yasemin pirinç pilavı


Buram buram kendine has kokusu olan bir pirinç çeşitidir, yasemin pirinç. Pilav tenceresi kaynamaya başladığı andan itibaren, evin her odası yasemin pirinç kokusu ile dolar. Dışarıdan ithal edilen ve orijinal adı jasmine rice olan bu pirinç ince ve uzun tanelidir. Bildiğimiz diğer pirinç çeşitlerinden farkı, kokusu ve pişirilirken fazla su çekmesidir. 1 bardak pirinç için 2 bardak su kullanılır. Yasemin pirinç pilavı yaparken su ölçüsüne dikkat etmemiz yeterlidir. Pişirme yöntemi diğer pirinçlerle aynıdır. Tarifimdeki malzemeler kullanılarak üç porsiyon pilav yapılır. Sultan, yasemin pirinç pilavını arada bir bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
bir bardak yasemin pirinç
bir kaşık tereyağı
bir kaşık sıvı yağ
iki bardak sıcak su
tuz

Yapılması
pirinçi yıkayın ve süzün
yağ içinde pirinçi kavurun
üzerine 2 bardak su ve tuz ilave edin
pilavın tuzunu ayarlayın,
tencereyi bir kez fokurdatın ve kapağı kapayın
ağır ateşte pirinç suyunu çekinceye kadar pişirin
ocaktan alın ve en az 15 dakika dinlendirin
ardından pilavı karıştırın ve gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder