29 Haziran 2011 Çarşamba

Tavuk Köfteleri Kaparili Sos İle


MALZEMELER:
300gr.tavuk kemiksiz parçaları    
-1 diş sarımsak
-1soan
-2çorba kaş.zeytin yağı
-2çorba kaş.maydanoz
-1dilim kuru ekmek(2çorba kaş.galeta)
-1jumurta(küçük)
-tuz,kara biber,1tutam kimyon
hepsi rondoda kıyılır

sos:
-400ml.et suyu
-20gr.tereyağı
-1çorba kaş.un
-1defne yaprak
-yarım limon suyu
-5-6 kaşık kapari(turşu salatalık ,yeşil zeytin olur yerine
-125 gr. krema(unutursanız problem olmuyor)

HAZIRLANIŞI: kaynayan et suyuna kıymadan  ceviz kadar köfteler atın,tencerenin kapağını ve ocağı kapatın .Tereyağı ve unu kavurun,tel ile çırparak köftelerin bulundUğu et suyunu ilave edin,koyulaşınca defne yaprağı katın 15dak.kısık ateşte kaynatın,limon suyu ,limon rendesi,kapari,köfteleri ilave edin,maydanoz sepin,ocağı kapatın .

Çok lezetli bir yemek oluyor .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder