18 Haziran 2011 Cumartesi

PATLICANLI,TAVUKLU PİLAV

MALZEMELER
5 Aadet patlıcan
2 adet patates
3 su bardağı pirinç
4 adet tavuk budu
2 su bardağı sıcak tavuk suyu
2 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 Yemek kaşığı tereyağ
Tuz, karabiber
YAPILIŞI
Tavuklar tuzlu suda haşlanır didilip kenarda bekler.Pirinçler sıcak tuzlu suda ıslatılır, yarım saat bekler .Pilav tenceresine  sıvıyağ, tereyağ konur erimeye bırakılır, yarım saat sıcak suda bekleyen pirinçler iyice yıkanıp tencereye   konur, pirinçler ağır ateşte 10 dakika kavrulur, tuz ve  2 su bardağı sıcak su 2 su bardağı tavuk suyu ilave edilerek 2 dakika hızlı ateşte pişirilir ateş iyice kısılarak ağır ateşte pişmeye bırakılır.Pişen pilav demlendirilir. Patlıcanın 3 tanesi alacalı soyulur, yarım santim genişliğinde uzunlamasına dilimlenir,diğer 2 adet patlıcan kuşbaşı doğranır,  tuzlu suda 15 dakika bekletilir.Patateslerde kuşbaşı doğranır, patlıcanlar ve patatesler sıvıyağda kızartılıp kağıt  havlu üzerinde fazla yağları alınır, kelepçeli kalıba boyuna kesip kızararttığımız patlıcanlar yerleştirilir,pilavın yarısı patlıcanların üzerine dökülür,kuşbaşı kızarttığımız patates,  patlıcan ve tavuk etleri pilavın üzerine dizilir, kalan pilavda kalıba yerleştirilir ,kalıp ters çevrilir.dilimlenerek sıcak sıcak servis yapılır.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder